
Przepis na : obiad
Tym właśnie 300 wpisem na bloga rozpoczynamy sezon na świąteczne "co nie co". Wiele tego nie ma, bo nie mam w zwyczaju przygotowywać przed świętami ton jedzenia, więc musicie przejrzeć wpisy z roku ubiegłego :) Na początek jednak serwuję coś bardziej ostrego z przysłowiowym "jajem" ;) Świąteczna zupka, która śmiało może zastąpić nam wielkanocny żurek lub barszcz biały. Podana ze świeżym pieczywem, jajkiem i kiełbaską stanowi bardzo syty posiłek. Składniki: Dla 6 osób: 1,5 litra bulionu drobiowo-warzywnego 3 ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...