Delikatne kopytka maślane

Delikatne kopytka maślane

Delikatne kopytka maślane

Wielokrotnie próbowałam robić kopytka ale najczęściej mi rozpadały się podczas gotowania do momentu aż odkryłam sekret jak zrobić idealne kopytka delikatne, rozpływające się w ustach ale nie rozpadające się :) Otóż sekretem jest MASŁO! :) Niby nic ale działa :) Także zapraszam Was na szybki i skuteczny przepis na kopytka. Dodam tylko, że ja uwielbiam kopytka podawane z rozpuszczonym masłem i cukrem choć czasem i na cebulkę najdzie ochota :) Składniki: ziemniaki (obrane) 400 g mąka ok 140 g (ok 1 szklanki m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Viki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.