Przepis na : obiad
Powszednia pomidorówka to już przeszłość!, przy obecnej szerokiej dostępności produktów możemy wzbogacać smak tradycyjnych potraw o świetne dodatki, Prażony czosnek i przesmażone suszone pomidory na zalewie to świetny akcent w tradycyjnej pomidorówce o jednym wymiarze smakowym. Nie zabraknie plasterków camemberta dodanych na koniec i ziaren. Zupę przygotujemy na indyczym bulionie z kawałkami pomidorów i na suszonej włoszczyźnie. Zapraszam! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 40g suszonej włoszczyz... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...