Piękny wielkanocny czas to wyzwanie w kuchni, bo w przeciwieństwie do świąt Bożego Narodzenia prócz śniadania nie ma głęboko zakorzenionych zwyczajów żywieniowych co do obiadu czy kolacji. Dzisiejsze kluski to ukłon w stronę optymistycznej kolorystyki Wielkanocy czyli dominacji kolorów: żółtego i zielonego. Mam nadzieje że włączycie jak najwięcej takich akcentów w zbliżające się Święta :) Dla 3 osób Czas przygotowania 10 min Składniki: 3-4 większe obrane i ugotowane ziemniaki Mąka ziemniaczana Pół małego pęczka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...