Kwiaty jadalne na talerzu
Kwiaty jadalne na talerzu
Od czasów starożytnych w kulturze zarówno Rzymian, jak i mieszkańców Chin czy Indii kwiaty jadalne nieodmiennie towarzyszyły sztuce kulinarnej. Cieszyły się szczególną popularnością w epoce wiktoriańskiej. Dziś wracają do łask, stając się najnowszym trendem mody w najznamienitszych kuchniach świata. Dania przygotowywane z wykorzystaniem kwiatów serwowane były już w czasach starorzymskich – pierwsze wzmianki o tym pochodzą z 140 roku p.n.e.. Aż do końca epoki wiktoriańskiej takie pachnące dodatki do potraw ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA
Autor
KUCHNIA POLSKA
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sałatki, ciasto, sałatka, obiad, przekąski, desery, ryż, deser, grzyby, ryby, przekąska, brokuły, ciasto naleśnikowe, kalafior, zupa, tort, ogórki, makaron, torty, ryba, brokuł, mięso, makarony, ciasto cytrynowe, sałatka z ryżem, sałatki do pracy, sałatka do pracy, ciasto owocowe, salatka z makaronem, szybkie ciasto
Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję