Smażone szwabskie kluski ziemniaczane

Smażone szwabskie kluski ziemniaczane

Smażone szwabskie kluski ziemniaczane

Przepis na : obiad

Uwielbiam wszystko z ziemniakami i ziemniaki w każdej postaci. Takie kluseczki są idealne do schabowego z surówką, kurczaka pieczonego itp. Polecam Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i przepuścić ziemniaki przez praskę lub mocno ugnieść. Musi być idealna gładka masa. Ziemniaki ostudzić, mogą być letnie. Do masy ziemniaczanej dodać żółtka, masło, mąkę i dokładnie wymieszać. Następnie uformować z masy gładką kulę. Lekko można podsypać mąką. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.