Rogaliki te są pyszne, godne polecenia. Można nadzienie zrobić inne. To zależy od tego jakie lubicie. Mam ten przepis od wieków Teraz dzielę się nim z Wami Wyrabianie ciasta – drożdże rozmieszać w jogurcie. Do miski wsypać mąkę, wlać rozmieszane drożdże, dodać roztrzepane jajka, pokrojone drobno masło. Wszystko dokładnie zagnieść na jednolitą gładką masę. Najlepiej użyć robota kuchennego lub thermomix. Ciasto włożyć do worka foliowego i zanurzyć w zimnej wodzie. Jak ciasto wypłynie to znaczy że jest got...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl