Puszysty omlet z gruszkami i cynamonem

Puszysty omlet z gruszkami i cynamonem

Puszysty omlet z gruszkami i cynamonem

Idealny na śniadanie, z gruszkami smakuje wybornie. Szybko się go robi, bardzo prosty w wykonaniu. Jest to porcja na jedną osobę. Gruszki – na ciepłą patelnię położyć miód, roztopić. Wrzucić pokrojoną w cienkie plasterki gruszkę, posypać cukrem waniliowym. Smażyć chwilkę aż gruszka zmięknie. Zdjąć z patelni i położyć do miseczki. Przykryć, żeby utrzymać gruszkę ciepłą. Masa jajeczna – białka ubić na sztywną pianę, dodać trochę soli. Jak białka są sztywne dodać po jednym żółtku cały czas ubijając.Na k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.