Placuszki z serka ricotta, bardzo delikatne i pyszne

Placuszki z serka ricotta, bardzo delikatne i pyszne

Placuszki z serka ricotta, bardzo delikatne i pyszne

Przepis na : kolacja

Bardzo dobre placuszki, bardzo delikatne i pyszne. Wykonanie ciasta – Białka oddzielić od żółtek. Do miski wrzucić wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę. Najlepiej użyć miksera lub robota kuchennego. Białka ubić na sztywną pianę. Wmieszać białka w ciasto ale delikatnie. Smażenie – na patelni rozgrzać małą ilość oleju i nakładać ciasto porcjami na patelnię. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Wykonanie w thermomix nałożyć motylek, wlać białka, ubijać 3 minuty, obroty 3,5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.