Omlet z jabłkami i chrupiącą skorupką

Omlet z jabłkami i chrupiącą skorupką

Omlet z jabłkami i chrupiącą skorupką

Przepis na : kolacja

Taki omlet wystarczy dla dwóch osób. Jabłka obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki. Na patelni roztopić masło, dodać połowę cukieru. Wymieszać, rozłożyć plasterki jabłek na całej patelni. Obsypać jabłka cynamonem. Smażyć aż cukier się lekko przypiecze a jabłka zmienią kolor. Nie mieszać tylko kilka razy potrząsnąć patelnią. Oddzielić białka od żółtek. Białka z solą ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z kwaśną śmietaną na puszystą masę. Do żółtek dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Wylać masę jajec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.