Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy

Mam ten przepis od mojej klientki, bardzo go zachwalała. Mówiła że robi go od wielu lat. Ocet jabłkowy jest cudowny, ma wiele walorów zdrowotnych. Wystarczy wpisać w google – ocet jabłkowy i wszystko jasne dlaczego warto go zrobić. Najlepsze są spady z własnego ogródka. Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne. Nie obcinać skórki !!! Pokroić jabłka na drobne kawałeczki i włożyć do dużego słoika. Zalać przegotowaną wodą z cukrem. Cukier w proporcji na 1 litr wody 4 łyżki cukru. Zalać słoik do 3/4 wysokości, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję