Karkówka Małgorzatki, pycha

Karkówka Małgorzatki, pycha

Karkówka Małgorzatki, pycha

Przepis na : obiad

Jadłam tą karkówkę u mojej szwagierki, była pyszna. Rozpływała się w ustach. Mięso pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem. Rozgrzać patelnię i mocno obsmażyć kawałki mięsa. Mięso położyć na dnie naczynia. Ona piekła ją w naczyniu żeliwnym z dnem jak patelnia do grillowania. Można ten garnek kupić w Polo, polecam. Ja też szukam, mięso z tego garnka jest dużo lepsze. Cebulę obrać, pokroić w piórka i obłożyć nią karkówkę. Wszystko obsypać mieszanką suszonych pomidorów i ziół, czosnek niedźwiedzi . Wlać szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.