Jabłecznik z bezą i kruszonką

Jabłecznik z bezą i kruszonką

Jabłecznik z bezą i kruszonką

Uwielbiam takie ciasta, tylko szkoda że ciągle martwię się o boczki, ha ha Wykonanie – mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, dodać potarte na tarce masło, żółtka. Szybko zagnieść ciasto, następnie włożyć do woreczka i do lodówki. Zostawić ciasto na godzinę. Wykonanie ciasta w thermomix przesianą mąkę i proszek do pieczenia wrzucić do naczynia miksującego, następnie wszystkie pozostałe składniki. Wyrobić ciasto interwał, czas 30 sekund wyjąć ciasto i włożyć do lodówki reszta jak niżej Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, boczek

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.