Jabłaka pod kruszonką, czyli angielskie apple crumble

Jabłaka pod kruszonką, czyli angielskie apple crumble

Jabłaka pod kruszonką, czyli angielskie apple crumble

Przepis na : deser

Bardzo szybki i pyszny deserek. Nic trudnego, polecam. Z gałką lodów to już jest rewelacja. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Oczywiście wyciąć gniazda nasienne. Naczynie do zapiekania posmarować delikatnie masłem. Teraz rozłożyć jabłuszka na dnie naczynia. Przygotowanie kruszonki – wszystkie składniki kruszonki wrzucić do miski. Szybko zagnieść dłońmi, tworząc kruszonkę. Wszystkie trzy składniki muszą się połączyć. Rozłożyć kruszonkę na jabłkach. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.