Bardzo polecam Wam zakup sokownika. Niezmiernie proste i ułatwiające pracę urządzenie. Zrobienie takiego soku to przysłowiowa pestka, nic prostszego. Smak galaretki cudny. Winogrona umyć, nie trzeba oddzielać owoców od gałązek, to samo zrobić z aronią. Umyte owoce włożyć do sokownika, zamknąć. W połowie ilości owoców obsypać cukrem( połowa). Następnie włożyć pozostałe owoce i znowu cukier. Postawić na ogniu i gotować aż owoce będą suche. Ja zawsze po jakimś czasie zamieszam owoce. Zlać sok do garnka i dokł... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl