To ciasto to poezja. Połączenie chrupkiej bezy i delikatnego kremu. Ciasto należy przygotować dzień wcześniej przed serwowaniem gościom czy rodzinie. Wykonanie ciasta kakaowego – Białka ze szczyptą soli ubić. Jak już białka są sztywne powoli wsypywać cukier, ciągle ubijać. Teraz kolej na żółtka, które kolejno dodawać do białek, ale mieszać już delikatniej. Mąkę ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia przesiać przez sitko i po łyżce dodać do masy jajecznej. Blaszkę o wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl