Ciasto mocno czekoladowe z masą z ajerkoniakiem

Ciasto mocno czekoladowe z masą z ajerkoniakiem

Ciasto mocno czekoladowe z masą z ajerkoniakiem

Ciasto bardzo dobre, wilgotne. Bardzo długo świeże. Przygotowanie ciasta ciemnego – jajka z cukrem brązowym i waniliowym ubić na puch. Do garnka dodać margarynę i pokruszoną czekoladę, rozpuścić na małym ogniu. Lekko przestudzić i cały czas ubijając masę jajeczną wlewać rozpuszczoną czekoladę. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Przesiać przez sitko i dodawać po łyżce do masy czekoladowej. Cały czas ubijać. Przygotowanie ciasta w thermomix nałożyć motylek, dodać jajka, cukier brązowy i cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, sernik, lukier , deser, desery

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.