Przepis na : deser
Pomysł na wykonanie takich babeczek widziałam w jakimś programie w angielskiej telewizji, ale wykonanie i składniki to już mój pomysł. Ciasto francuskie jest gotowe, kupiłam dwa płaty. Rozwinąć płat ciasta i kroić paski o grubości 5 cm z węższej strony. Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne i pociąć na cienkie plastry. W dużym garnku zagotować wodę, dodać cukier, jak już woda się zagotuj dodać plasterki jabłka i gotować 1 minutkę. jabłka muszą lekko zmięknąć, ale nie mogą się rozpadać. Musicie być bardzo ostr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl