Jako, że w obecnej chwili mamy utrudniony dostęp do takich produktów jak chcemy trzeba wykorzystywac to co mamy. Jestem zwolenniczką kuchni zero waste i lubię wymyślać potrawy z produktów , które akurat mam pod ręką. Ta sałatka często , w różnych wariantach gości w moim domu. Dziś miałam wyłącznie zielone warzywa więc wersja zielona. Oczywiście możecie dodać do niej te warzywa, które Wy macie w lodówce czy spiżarni. Zachęcam do wykonania tej wersji w mozliwym do tego wykonania czasie :) Podaję Wam porcję na min... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania