Dorsz u mnie jest bardzo często, a to dlatego, że bardzo lubimy rybę. Staram się przynajmniej raz w tygodniu na obiad serwować rybę w różnej postaci. Dzisiaj podam przepis na dorsza w smacznej panierce, która jest chrupiąca i złocista. Składa się z mąki kukurydzianej, siemienia lnianego i bułki tartej. SKŁADNIKI: Panierka: bułka tarta 1/2 szkl. mąka kukurydziana 1/2 szkl. zmielone siemię lniane 5 łyżek Dodatkowo: jaja 2 szt. filety dorsza 2 szt. przyprawa do ryb 3 łyżki koper... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...