Połączenie jabłek i sera jest jak najbardziej trafione. To jeden z tych serników, które bardzo mi posmakowały. Masa serowa pozostaje wilgotna i puszysta. Użyłam sera wiaderkowego, ale myślę, że zwykły dwukrotnie zmielony twaróg sprawdziłby się tutaj jeszcze lepiej. Polecam. Przepis podaję ze swoimi zmianami. Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 żółtka (białka zachowujemy do masy serowej) 1/2 szklanki cukru pudru 100 zimnego masła 20 g zimnego smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia: Warstwa jabłkowa: 5 jabłe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...