W ubiegły weekend upiekłam taki oto piernik. Cieszę się, że ciasto przełożyłam do blaszki prostokątnej, a nie keksówki, bo naprawdę pięknie urósł i był podzielny. Będzie się nadawał na świąteczny stół. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Polecam! Składniki (blaszka 24x28cm lub 20x20cm): 1 szklanka z górką mąki pszennej tortowej 1 szklanka z górką mąki żytniej 3 jajka 3/4 szklanki cukru 250 g miodu 150 g masła 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka maślanki / kefiru / jogurtu naturalnego 2 łyżki przyprawy do ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...