
Dziś przychodzę do was z propozycją na wielkanocny stół i nie tylko. Składniki (na dwa małe półmiski): 8 jajek Sos: 1 słodka pomarańczowa papryka 1 słodka czerwona papryka 2 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy stołowej 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na połówki. 2. Ogórki kiszone i kolorowe papr... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...