Dżem truskawkowy z bazylią

Dżem truskawkowy z bazylią

Dżem truskawkowy z bazylią

Dżem z płatkami róży cieszy się dużą popularnością, więc dziś podrzucam kolejny pomysl. Połączenie truskawek i bazylii brzmiało dla mnie nietypowo, ale wyszło naprawdę pysznie! Składniki: 1 kg truskawek 300 g cukru kilka łodyg z listkami bazylii sok z cytryny szczypta pieprzu Sposób wykonania: 1. Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki. Owoce zasypać cukrem, odstawić, by puściły sok, po czym postawić na wolnym ogniu i gotować na małym ogniu. 2. Dodać drobno posiekane listki bazylii oraz s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję