Do Wielkanocy jeszcze trochę czasu, ale postaram się podrzucić Wam kilka propozycji na świąteczny stół. Składniki: 800 g kiełbasek białych (u mnie parzone, ale mogą być też surowe) 800 g cebuli 1-2 łyżki smalcu 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki po pół łyżeczki pieprzu i soli 1/3 łyżeczki chilli Sposób wykonania: 1. Każdą kiełbaskę nakłuć w kilku miejscach wykałaczką. Jeśli używamy surowych kiełbasek, to należy je obgotować we wrzątku przez... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...