Panna cotta z borówkami i lawendą
Panna cotta z borówkami i lawendą
Przepis na : deser
Składniki na 8 małych porcji: 150 ml śmietany 30% 350 ml mleka 40 g cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii (można zastąpić cukrem waniliowym) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki borówki amerykańskiej łyżeczka kwiatów lawendy Przygotowanie: Zagotowujemy śmietanę z mlekiem i cukrem. Dodajemy łyżkę ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego. Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. Do gorącej śmietany dodajemy namoczoną żelatynę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Dodajemy lawendę i borówki.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli
Autor
Karolina Żmijewska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bezglutenowe, muffiny, deser, desery, muffinki waniliowe
Inne przepisy z Kuchnia bezglutenowa Loli
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję