LIKIER JAJECZNY,AJERKONIAK, ADVOKAAT
LIKIER JAJECZNY,AJERKONIAK, ADVOKAAT
Ten ajerkoniak jest na pewno najlepszy z najlepszych. W konsystencji przypomina budyń, trzeba go jeść łyżeczką, i jest tak bardzo waniliowy.... :) Advokaat ponoć był kiedyś pijany przez holenderskich adwokatów aby ulżyć ciągłym gadaniem gardłom :) Ja nie potrzebuję takich wymówek, tak jak wy myślę :) Na zdrowie SKŁADNIKI: - 10 żółtek - 300 g cukru - 100 g masła - 150 ml spirytusu - 2 laski wanilii ŻÓŁTKA UBIJ NA PIANĘ , powoli dodawaj cukier (kiedy poprzednia partia cukru się rozpuści dodawaj nową), masł... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli
Autor
Karolina Żmijewska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bezglutenowe
Inne przepisy z Kuchnia bezglutenowa Loli
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję