BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE
BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE
Przepis na : deser
SKŁADNIKI: - 200 g mieszanki mąki bezglutenowej - 100 g mąki ryżowej - 50 g maki z orzechów arachidowych - 200 ml ciepłego mleka - 50 g cukru - 18 g drożdży świeżych - 50 g rozpuszczonego masła - laska wanilii lub esencja waniliowa - 2 jajka - gęsty dżem do nadzienia ZACZNIJ OD MLEKA I DROŻDŻY- POŁĄCZ JE i daj im chwilę popracować. Do dużej miski przesiej mąkę oraz pozostałe składniki, wbij jedno jajko i jedno żółtko (białko przyda się do posmarowania rogalików przed pieczeniem. CIASTO WYRABIAJ MIKSEREM KILK... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli
Autor
Karolina Żmijewska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bezglutenowe, ciasto, muffiny, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, orzechy, mak, deser, desery, ciasto z białek , rogaliki drożdżowe, muffiny waniliowe, ciasto z orzechami, ciasto z makiem, jajka nadziewane
Inne przepisy z Kuchnia bezglutenowa Loli
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję