BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE

BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE

BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE

Przepis na : deser

SKŁADNIKI: - 200 g mieszanki mąki bezglutenowej - 100 g mąki ryżowej - 50 g maki z orzechów arachidowych - 200 ml ciepłego mleka - 50 g cukru - 18 g drożdży świeżych - 50 g rozpuszczonego masła - laska wanilii lub esencja waniliowa - 2 jajka - gęsty dżem do nadzienia ZACZNIJ OD MLEKA I DROŻDŻY- POŁĄCZ JE i daj im chwilę popracować. Do dużej miski przesiej mąkę oraz pozostałe składniki, wbij jedno jajko i jedno żółtko (białko przyda się do posmarowania rogalików przed pieczeniem. CIASTO WYRABIAJ MIKSEREM KILK... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję