Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

W sklepach warzywniczych coraz więcej ogórków w dobrej cenie , pora więc pomyśleć o ogórkach małosolnych. Pyszne jako dodatek obiadowy, czy dodatek do kanapek. SKŁADNIKI: 0,8 kg. ogórków pęczek koperku 2 łyżki soli około 1l wody przegotowanej, wystudzonej 6 ząbków czosnku (lubię czosnkowe) 3 kawałki chrzanu liść wiśni gałązka lubczyku WYKONANIE: ogórki myjemy, w wodzie rozpuszczamy sól, na dno kamionki wkładamy 1/2 pęczka koperku, 3 ząbki czosnku, 1-2 kawałki chrzanu, układamy ciasno ogórki, na wierzch wkła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję