Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Lato rozpieszcza nas bogactwem wspaniałych owoców, pysznych na świeżo i zamkniętych w słoiku. Dlatego zachęcam do robienia owocowych przetworów. Oto moje pierwsze słoiczki słodkich przetworów w tym roku. SKŁADNIKI: 1kg. truskawek 1 kg. rabarbaru 0,5 kg. cukru 2 żel-fixy 3:1 WYKONANIE: truskawki umyć, pozbawić szypułek, przesypać połową cukru, rabarbar umyć i obrać z twardych włókien, pokroić na kawałki i przesypać resztą cukru, owoce zostawić do momentu puszczenia soku, następnie przełożyć do garnka, pogotow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty
Autor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przetwory
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję