Dzięki uprzejmości przemiłej sąsiadki (czytaj: kilku siatkom antonówek z jej działki), jesienią ubiegłego roku stałam się szczęśliwą posiadaczką sporej ilości słoiczków musu jabłkowego. Moja szarlotka to jeden ze sposobów. aby go smacznie wykorzystać :) CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej typ 650 1,5 szklanki mąki krupczatki troszkę ponad 0,5 szklanki cukru łyżeczka cukru wanilinowego łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka rozmiar L 25 dag dobrej margaryny MASA JABŁECZNA: około 900 ml musu z antonów... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...