Troszkę inna sałatka caprese - z Newellą zamiast mozzarelli. Newella jest robiona z białka kurzych jaj, więc mogą ją spożywać osoby z nietolerancją laktozy lub kazeiny. SKŁADNIKI na 1 porcję: 10 dag Newelli (1/2 opakowania) 1 duży lub 2 mniejsze pomidory kilka zielonych oliwek gałązka bazylii oliwa z oliwek extra vergine sól WYKONANIE : Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Można oczywiście zostawić pomidor ze skórką, ale ja zdecydowanie wolę bez skórki. Newellę osą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...