Nie wiem jak u Was, ale w moim rejonie pogoda dzisiaj była kiepska. Dopiero po południu nieśmiało wyjrzało słonko i zrobiło się nieco cieplej. Nawet kot nie chciał wychodzić na balkon, wolał z najwyższego poziomu drapaka oglądać podwórko przez zamknięte okno. Na ciepłe grzejniki jeszcze za wcześnie, więc pomyślałam, że dobrze byłoby rozgrzać się tradycyjnym domowym rosołkiem. Ponieważ prawdziwa wiejska kura akurat w tym momencie była dla mnie nieosiągalna, na szybko zorganizowałam bazarowego kurczaka. Wiem, że... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...