Przepis na dzisiejsze miodowe ciasteczka wziąłem z bloga Kasi gdyż uważam, że jest dość prosty, a efekt bardzo miły dla podniebienia a przecież o to najbardziej chodzi żeby smakowało – co nie? Najpierw składniki: - 250g mąki pszennej - 70g cukru - 125g masła - 1 jajko - 2 łyżki płynnego miodu - 1/2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki przyprawy do piernika - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Najpierw ucieramy masło z cukrem. Kolejny krok to dodanie jajka i miodu i dalsze ucieranie aż do momentu kiedy składni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...