Cynamon - właściwości i zastosowanie
Cynamon - właściwości i zastosowanie
Cynamon jest jedną z najstarszych przypraw świata. Był już prawdopodobnie znany w Chinach i Indiach 400 lat p.n.e. Do jego wyrobu używa się obciętej kory cynamonowca. Pasy zdjętej kory przykrywa się matami i pozostawia na dzień, dwa do fermentacji. Oczyszczone płaty kory są następnie suszone na słońcu. Ze względu na wymagania dotyczące jakości przypraw, zwoje są segregowane według koloru, grubości i długości. Z gorszych gatunków cynamonu wyrabia się olejek lub przyprawę mieloną. Cynamon jako przyprawa używany jes... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenne innowacje
Autor
Monika Kw
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
do pracy, mielone, przetwory, likier
Inne przepisy z Kuchenne innowacje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję