
Strasznie lubię tego typu wypieki bo po pierwsze są szybkie w przygotowaniu, a po drugie są po prostu pyszne. Babka z dodatkiem startej marchewki jest niezwykle wilgotna, smakuje zarówno w dzień pieczenia, jak również dwa dni później. Składniki 500 g marchwi kostka masła 5 jaj 330 g cukru 340 g mąki 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do dekoracji Sposób Marchew zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, odcisnąć z soku, odstawić. Masło rozpuścić w rond... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...