Przepis na : obiad
Danie z wyglądu niepozorne. Szare, bure, nieciekawe. Niech Was nie zwiedzie wygląd talerza. Danie powala na kolana. Im więcej curry, tym mniej w przenośni. 2 porcje: 1 mniejszy bakłażan ok. 150 g pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2 łyżeczki zielonej pasty curry ok. 100 ml mleka kokosowego (stała część i woda) ok. 100 g papai (u mnie z puszki, bez zalewy) 130 g makaronu ryżowego Kurczaka pokroić w wąskie paski, bakłażana w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki/ósemki. Rozgrzać dużą patelnię lub woka.... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...