Chłodnik z melonem odkryłam w ubiegłym roku. Odświeżam go w tym roku. 2 porcje: 1/4 melona miodowego, ok. 180 g – szklanka pokrojonego w kostkę lub kulki 1 pęczek rzodkiewek, ok. 200 g 1 średnia kalarepa, ok. 120 g 1-2 dymki ze szczypiorkiem 400 g kefiru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól i pieprz do smaku Warzywa oczyszczamy, kroimy na mniejsze części. Białą część dymki wraz z melonem, kalarepą, rzodkiewkami i kefirem przekładamy do blendera kielichowego lub miksujemy ręcznym. D... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...