Pyszne, puszyste i zdrowe ciasto z truskawkami. Tak troszkę poeksperymentowałam z nim, pomieszałam dwie mąki i zamiast cukru dodałam ksylitol. Jedna mąka to mąka orkiszowa, a druga pszenna pełnoziarnista, dodatkowo pokruszone płatki migdałów i cynamon. Nam smakowało bardzo :-). Polecam i miłego dnia życzę :-) Blaszka 24x34 cm Składniki: 5 jajek L 3/4 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki oleju u mnie rzepakowy 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g pł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...