Dzień dobry :-) Dziś zapraszam po przepis na pyszną rybkę. Makrela pieczona w piekarniku z kolendrą i czosnkiem. Wyszła pyszna, ogólnie ja bardzo makrelę lubię, a dobrze przyprawiona i upieczona jest rewelacyjna. Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 sztuki: 4 makrele 70 g masła świeża kolendra 3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki, żeby było miękkie. Makrele myjemy, osuszamy ręcznikiem i nacinamy z obu stron. 2. Masło przekładamy do miseczki, dodajemy do niego świeżą p... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...