Sezon na truskawki już się kończy. Tak właśnie na koniec mam dla Was przepis na pyszne ciasto dokładnie zważone z truskawkami. To ciasto już robiła, tylko w wersji ze śliwkami ( klik ). Oryginalny przepis to przepis Ewy Wachowicz. W tej wersji ja dodałam mniej cukru, bo według mnie jest bardzo słodkie. Tak resztę musimy dokładnie zważyć zaczynając od jajek, całych w skorupkach. Ciasto wychodzi pyszne, polecam go bardzo, ja nie z truskawkami to ze śliwkami :-). Miłego dnia :-) Blaszka 23x33 cm Składniki: 6 jaje... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...