Szynka z dzika z kurkami

Szynka z dzika z kurkami

Szynka z dzika z kurkami

700 g szynki z dzika, 1 cebula, 400 g kurek, tłuszcz (u mnie smalec gęsi), kilka gałązek rozmarynu, 1 łyżka bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz, Szynkę z dzika oczyścić, umyć, osuszyć. Naciąć kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem. Kurki oczyścić z piasku, umyć w wodzie z solą (do miski wlać zimną wodą, wsypać sól, zamieszać, włożyć kurki, szybko je umyć - nie mają się moczyć w wodzie). Odłożyć kilka ładnych kurek do przybrania. Resztę pokroić niezbyt drobno. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu, następnie d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję