Przepis na : deser
Szarlotka z bułką , szarlotka błyskawiczna. bułka wrocławska – 300 g, 250 ml wina białego wytrawnego, masło do smażenia, 1 kg jabłek, 100 g cukru kryształu, 20 g mąki, 4 jajka, 100 g cukru pudru, Bułkę pokroić w kromki. Kromki bułki skropić winem. Smażyć na maśle, na rumiano z obu stron. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki. Wyjąć gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek pokroić na plasterki. Wymieszać z cukrem kryształem. Dno formy do pieczenia wysmarować masłem. Ułożyć połowę podsmażonych kromek. Na nich ułożyć ja... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...