Pasta z jajek z sardynkami i kaparami
Pasta z jajek z sardynkami i kaparami
Do przygotowania pasty użyłam masło, dzięki czemu otrzymujemy lepszą, maślaną konsystencję pasty i nie musimy już smarować pieczywa masłem. 5 jajek, 2 łyżki masła, puszka sardynek w oliwie, 2 – 3 łyżki kaparów, 60 g masła, papryczki chili lub piri piri ( u mnie 4 piri piri), sok z cytryny, pieprz świeżo zmielony, Ugotowane na twardo jajka obrać. Jajka, sardynki wraz z oliwą, kapary, piri piri i masło zmiksować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Pastę można użyć do kanapek tortowych. deska... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, pasty, kanapki, pieczywo, przekąski
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję