Nalewka dereniowa

Nalewka dereniowa

Nalewka dereniowa

1 kg dojrzałych owoców derenia 1 litr wódki 0,5 kg cukru Dojrzałe owoce derenia umyć, osuszyć i lekko zgnieść. Wrzucić do słoja, zalać wódką i szczelnie zamknąć. Można zalać alkoholem mocniejszym 0,5 litra wódki 40 % + 0,5 litra spirytusu, ale moja żona lubi nalewki nieco słabsze. Od czasu do czasu potrząsać słojem. Po 2-3 miesiącach zlać płyn, a owoce zasypać cukrem. Jak owoce puszczą sok ( 4- 6 tygodnie ) zlać go i połączyć z alkoholem. W trakcie łączenia próbować w celu uzyskania odpowiedniego poziomu sło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję