300 g mąki pszennej, 80 g marcepanu, 50 g cukru pudru, 200 g zimnego masła. Wszystkie składniki włożyć do miksera i szybko zmiksować. Przełożyć na blat, szybko zagnieść, uformować walec średnicy około 5 cm. Można dodać łyżeczkę likieru migdałowego dla aromatu. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny. Ciasto wyjąć pociąć na plastry grubości około 0,5 cm. Można na ciastkach wycisnąć wzory. Odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 25 minut.&nbs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...