Grzyby w winie

Grzyby w winie

Grzyby w winie

Przepis na grzyby w winie powstał, w wyniku niewielkiej modyfikacji przepisu na grzyby duszone, Marii Disslowej w Jak gotować z lat trzydziestych ubiegłego wieku. Dodałam kilka przypraw, nie zagęszczałam mąką. Użyłam łebki prawdziwków (trzony wysuszyłam), ale mogą być podgrzybki, a nawet pieczarki. 500 g ładnych borowików, masło, 1 cebula, 1 mały listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, pieprz świeżo zmielony, sól, cukier, 200 – 250 ml białego wytrawnego wina, Oczyścić grzyby z piasku, szybko przepłuka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję