400 g groszku* 1/2 trawy cytrynowej, 1 listek limonki, skórka tarta z 1/2 limonki, ostra papryczka**, sól, cukier, sok z limonki 4 łyżki masła Trawę i papryczkę drobno posiekać. Listek rozerwać (aby uwolnić aromaty). Na patelni rozgrzać masło, dodać trawę, papryczkę i listek limonki. Przesmażyć. Wrzucić groszek i mieszając smażyć około 3-4 minut. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. *ponieważ teraz nie ma sezonu na groszek, użyłam mrożony gotowany na parze. Gdy mamy świeży groszek trzeba go na... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...