gęsia szyja nadziewana – gęsi pipek

gęsia szyja nadziewana – gęsi pipek

gęsia szyja nadziewana – gęsi pipek

2 szyje gęsie, 1 żołądek z gęsi, 1 wątroba z gęsi, 2 łyżki przesianej tartej bułki, 1 jajko, 1 łyżka cząbru ( może być również tymianek, majeranek), 2 ząbki czosnku, 2 łyżki miękkiego masła, sól, pieprz, na bulion: marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, ząbek czosnku, sól 150 ml półwytrawnego białego wina, Z szyj gęsich zdjąć delikatnie skórę – tak aby nie uszkodzić skóry. Szyje pozbawione skóry włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę, przyprawy, zala... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, bułki, gulasz, ziemniak, marchewka, pieczywo, drobiowe, mięso, cebula, seler, kolacja, sosy, chleb, ziemniaki, gulasz wołowy, mięso duszone, wątróbka drobiowa, jajka z farszem, sos do jajek, jajka nadziewane, jajka faszerowane

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.