bitki z karkówki z jelenia
bitki z karkówki z jelenia
1 kg karkówki z jelenia, 3 cebule, 300 ml bulionu warzywnego, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 listki laurowe, pieprz kolorowy, 2 łyżki smalcu (smalec gęsi) do smażenia, sól, cukier Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, usunąć błony. Kotlety stłuc, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, przełożyć do garnka. Cebule pokroić w półplasterki poddusić dodając szczyptę cukru, soli, listki laurowe, wlać bulion i dusić pod przykryciem. Po 20 minutach wlać wino, dusić do... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, karkówka, kotlety, kotlet, ziemniak, ziemniaki, dania mięsne, karkówka w cebuli, kotlety ziemniaczane
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję